Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flamenco!

Dans en muziek - María “la Serrana” uit Sevilla

za 20 nov '21 , 18:00 18:30

€ 25 / 30 / 35 vrijkaarten niet geldig

Flamenco gezelschap María “la Serrana” uit Sevilla komt terug naar het beauforthuis met de voorstelling Santuario. Het gezelschap stond met dezelfde show bij ons in juli. We hebben ze door het doorslaande succes direct opnieuw geboekt.

Vinnig, sensueel en intens, zo is flamencodanseres María “la Serrana”. Zij studeerde bij vele grote meesters, maar in haar manier van dansen herken je toch voornamelijk de stijl van de familie Farruco,bij wie ze jarenlang dagelijks les had.María woont sinds 1999 in de stad Sevilla, waar zij in het hol van de leeuw een plekje heeft veroverd in de zeer gesloten, traditionele flamencogemeenschap. Sinds 2012 is ze zelfs eigenaar van een geliefd flamenco podium in de stad waar zij omringd door de beste flamenco artiesten van het moment vele avonden per week op het podium staat.

In haar jubileumvoorstelling SANTUARIO gaat de danseres op zoek naar het sacrale. Flamenco is niet zomaar Andalusische muziek, maar de weerslag van de volkeren die door het zuiden van Spanje getrokken zijn. In de flamenco weerklinkt de jammerklacht van de meest verdrukten: de joden, de moren en de zigeuners, die zwaar vervolgd werden door de Inquisitie en de koning. Flamenco groeide bij de zigeuners uit tot een diepe onderlinge verbondenheid in de gemeenschap, een heiligdom, een SANTUARIO.

foto: Marjon Broeks

De danseres neemt ook nu weer de beste Sevillaanse artiesten mee. Op zang de zeer gerespecteerde veteranen Juan José Amador en Pepe de Pura. Op gitaar de virtuose Luis Amador. María “la Serrana”en danser Antonio Moreno “Polito”, afkomstig uit de Farruco familie, zullen op dans zowel samen te zien zijn als solo. Deze geweldige artiesten geven expressie aan wat de flamenco in essentie is: een toevluchtsoord voor de ziel, waar uitdrukking wordt gegeven aan wat niet in woorden gevangen kan worden.

María “la Serrana” nodigt in elke voorstelling ook een lokale danser uit. In onze voorstelling is dat Antje Herber.

website La Serrana