Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nathalie Baartman

Snak

zo 14 nov '21 , 18:30 19:00

€ 25 / 17,50 / 35 / 50 incl. drankje; vrijkaarten niet geldig korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man met of zonder mondkap. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

foto: Astrid van Loo

Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

website Nathalie Baartman

beluister het interview in Volgspot (v.a. 9:47)

Nathalie Baartman: “Herman Finkers vertelde me ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn. Zo is het. Als ik Twents zing, klopt het hart van mijn wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, onverstoorbaar als een beuk in het bos, toch kan ze tederheid kweken, vreugde preken.”