Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz met hangdrum & elektrische fagot

Vibrafonist Vincent Houdijk met Kabeçaõ & Paul Hanson

ma 1 nov '21 , 20:15 22:00

€ 22 / 15 / 30 / 50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Dit gezelschap kent in de wereld zijn gelijke niet: Vincent Houdijk op de weinig gangbare vibrafoon en zijn band VinnieVibes spelen met twee gasten, die instrumenten bespelen die je wellicht nog nóóit hebt gehoord in de jazz: de hangdrum en de elektrisch fagot. Dat resulteert in jazz die aanschurkt tegen klassiek, minimal, pop en wereldmuziek, met een unieke klank die steeds verrast en een heel eigen sfeer schept.

De uitdaging aangenomen: drie excentrieke instrumenten samen on tour (projazz.nl)

VinnieVibes: Jasper van Damme – saxofoon, Gersom Raams – gitaar, Jeroen Vierdag – bas, Haye Jellema – drums, Vincent Houdijk vibrafoon/malletKAT
met gasten Kabeçaõ – hang-drum en Paul Hanson – electrische fagot

website Vincent Houdijk

foto: Eddy Westveer

Hangdrum specialist Kabeçaõ (PT) heeft de ‘Hang’ letterlijk leren bespelen op straat, nadat hij voor het eerst gespeeld zag worden door een straatartiest. Hij werd op slag verliefd op het instrument en heeft sindsdien de hele wereld rond gereisd om concerten en masterclasses te geven.


Fagottist Paul Hanson (USA) is de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met zijn waanzinnige en fenomenale improvisaties. Ook speelde hij met grootheden als Billy Cobham, Wayne Shorter, Randy Brecker, Bela Fleck.

Vibrafonist Vincent Houdijk werd in 2016 uitverkoren tot Young VIP en werkte samen met onder meer Sean Jones, Eric Vloeimans, Remy van Kesteren, Wouter Hamel, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest. Zijn band Vincent Houdijk & VinnieVibes is intens, dynamisch en onweerstaanbaar. Bandleider Houdijk haalt zijn inspiratie overal vandaan en creëert zo een persoonlijk, eigentijds muzikaal verhaal met veel gevoel voor harmonie, melodie en swing. Samen met zijn band zetten ze een warme, diepe en uiterst avontuurlijke sound neer waarmee ze het publiek steeds weer weten te raken.

website Vincent Houdijk