Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Freek de Jonge

Kom Verder - memoires

vr 22 okt '21 , 20:15 20:45

€ 17,50 / 12,50 / 30 / 50 – vrijkaarten niet geldig

In ‘Kom verder!’ exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd. De avond bestaat uit voorlezen, en met het publiek in gesprek gaan.

Van Freek de Jonge verscheen drie jaar geleden deel 2 van zijn Memoires onder de titel Reikhalzend Verlangen. Afgelopen jaar heeft hij gewerkt aan deel 1 dat half oktober uitkomt getiteld: Kom Verder. Het verhaal van de ‘coming of age’ van zijn vader.

Het verhaal begint in de zomer van 1900 op Schouwen-Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de NSB hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde…