Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Spanje van Carles Dénia

met pianist Thijs Borsten, flamencozanger Carles Dénia & gitarist Arturo Ramon

di 21 sep '21 , 20:15 20:45

€ 22,50 / 18 / 27 incl. drankje

Carles Dénia is één van de meest geroemde Spaanse flamencozangers. Samen met pianist Thijs Borsten en gitarist Arturo Ramon wil hij het Nederlandse publiek graag laten kennismaken met de muzikale schoonheid en diversiteit van zijn land. Thijs ging in Spanje bij Carles op bezoek en samen speelden zowel flamenco als volksmuziek met musici uit allerlei Spaanse streken. Uit het verzamelde beeld- en muziekmateriaal ontstond deze caleidoscopische voorstelling over dit ‘andere Spanje’ wat je al lopend over de Ramblas niet zo snel tegenkomt.

De Spaanse zanger, gitarist en componist Carles Dénia begon zijn carrière in verschillende jazz- en bluesbands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zich als flamencozanger. Carles ontving verschillende prestigieuze Spaanse prijzen voor het in ere houden van de flamencomuziek. In Nederland maakte hij furore als Escamillo in de opera ‘Carmen’ met Tania Kross.

De veelzijdige Amersfoortse componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten werkt al jaren samen met bijzondere artiesten. Hij daagt ze uit om hun muziek en hun verhaal te delen. Thijs wil laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt. Hierdoor ontstaan interessante en diverse samenwerkingen uit, zoals met onder andere Izaline Callister, Tania Kross en Mathilde Santing.

De Haags/Spaanse Arturo Ramon ging op zijn vijftiende naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om klassiek gitaar te studeren. Al snel daarna maakte hij contact met de flamenco en verdiepte hij zich in deze stijl. Zijn eerste lessen nam hij bij Johan Frauenfelder. Na twee jaar studeren in Den Haag besloot Arturo zich volledig toe te wijden aan de flamencogitaar, en vervolgde hij zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in mei 2003 afstudeerde.