Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Bert van den Brink, Madelon Ravenhorst en Hans Bormann

een gestreamd concert, live te zien vanaf 20 u

vr 16 apr '21 , 20:00 20:30

Een gestreamd concert van zangeres Madelon Ravenhorst, samen met pianist/accordeonist Bert van den Brink en gitarist Hans Bormann. Het is vandaag om 20 u te zien via YouTube:

‘Gezelligheid’ is een breed Nederlands begrip dat heel lastig te vertalen is naar andere talen. Het kan een groot feest zijn, een persoon, een bos bloemen, of een intiem thuisdiner. Het Portugese ‘saudade’ – een woord dat een combinatie van verlies, verdriet, gemis, weemoed, verlangen en liefde uitdrukt – staat op de tweede plaats van lastig te vertalen woorden. In dit concert gaan beide begrippen elkaar ontmoeten. Het wordt een talig concert over het onvertaalbare met hopelijk een resonantie in het hart.

De afgelopen jaren werden bij ons thuis gekenmerkt door meerdere perioden van angst, rouw en verdriet. Er gebeurde heel veel naars vlak achter elkaar en tegelijkertijd. De lockdown ging precies van kracht toen ik mijn 50-jarige verjaardag zou vieren. Een paar maanden later stierf plotseling mijn broer. Opnieuw verdriet verwerken met alle coronabeperkingen viel niet mee. Gelukkig bracht de steun van vrienden, neven en nichten ook hoopvolle lichtpuntjes. Een beetje licht is er altijd nog wel.

Ik besef dat ik niet de enige ben. Velen hebben in het afgelopen jaar de broodnodige gezelligheid moeten missen. Velen onder u zijn hun gezondheid of hun werk kwijtgeraakt of hebben dit jaar familieleden of vrienden verloren. Misschien is er daarnaast ook een tijd gekomen van inkeer en meer rust, en meer waardering voor de kleine dingen. Zingen zet voor mij de deur open naar levensvreugde. Ik maak u dan ook graag deelgenoot van een aantal mooie liedjes over verlies, liefde, hoop en verlangen. Muziek is balsem voor mijn ziel. Wellicht ook voor de uwe.

Live concert in het Beauforthuis
Het live ‘50-jaar-reiservaring-concert’ in het prachtige Beauforthuis dat oorspronkelijk voor april vorig jaar gepland stond, schuift helaas opnieuw een jaar op, en wel naar vrijdag 22 april 2022.

Bert van den Brink
Ik ontmoette Bert van den Brink toevallig op een feestje. Hij had vervoer nodig en voordat ik het wist was ik aanwezig bij een plaatopname van hem in een studio in Amsterdam. Hij weet de pianotoetsen en accordeontoetsen op meesterlijke wijze te vinden. Hij is een uitstekende docent en treedt soms op als mijn muzikale kompas, en ik ben af en toe zijn Tomtom. http://www.bertvandenbrink.com/

Madelon Ravenhorst