Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Bijzondere Matteüspassie

Passie van Nu van World Opera Lab

do 25 mrt '21 , 21:00 21:30

Bachs aria’s uit de Matteüspassie schitteren tussen Indiase raga’s, mystieke Arabische poëzie en Hindoeïstische liederen. Naast orgel en cello hoor je de ud, sitar en daf. Het beroemde werk van Bach dat traditioneel rond Pasen wordt uitgevoerd, vormt de muzikale basis voor de voorstelling Passie van Nu van World Opera Lab. Muziek uit vele streken legt eeuwenoude verbindingen tussen religies. Een voorstelling als een goed gesprek, vol schoonheid en verzoening, en een verrijking van de paastraditie.

En met een Zeister afdruk: vanaf 16.00 uur zijn er Dialoogwandelingen waarin deelnemers met iemand lopen die ze niet kennen. De musici en zangers lopen ook mee en tekenen de gesprekken op. Een deel van de verhalen wordt verwerkt in de voorstelling die avond.

Download hier de vertaling van de teksten van de Passie van Nu.

Place de l’ Opera over De Passie van Nu

Theaterkrant over De Passie van Isa 2020


Dialoogwandelingen (uitverkocht)

Tijdens de dialoogwandelingen worden deelnemers gekoppeld aan iemand die ze niet kennen. De gesprekken worden begeleid, u krijgt steeds nieuwe opdrachten onderweg. Musici en zangers van World Opera Lab lopen mee. Een deel van de verhalen zullen we verwerken in de voorstelling. De wandelingen van drie kwartier vinden plaats vanaf 16.00 u in verschillende tijdslots.

Verhalen van bijzondere Zeistenaren gezocht

In de Passie van nu vertellen we verhalen van nu. We zoeken verhalen van Zeistenaren die voor een betere wereld strijden, en daar soms weerstand bij hebben ondervonden, maar die evengoed blijven streven naar verbinding. Ben je zo iemand, of ken je zo iemand, stuur je verhaal naar diversiteit@beauforthuis.nl. De mooiste verhalen vertellen we in de voorstelling.

Meer over De Passie van Nu

Erbarme dich begeleid door een Arabische ud, o Haubt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen, en Aus Liebe in een muzikale dialoog met Indiase raga’s: de Passie van Nu van World Opera Lab plaatst de Passie-traditie in het licht van verschillende wereldwijde invalshoeken. In zeven muzikale talen vertellen we het verhaal van onze wereld van nu; onze verschillen en hoe we elkaar de hand rijken. Met de Matteüspassie van Bach als basis komen eeuwenoude verbindingen tussen culturen tot leven. Bariton Sinan Vural zingt prachtige aria’s uit de Matteüs én Turkse mystieke liederen. De fenomenale Aylin Sezer vertolkt de sopraanaria’s, Shwan Sulaiman reciteert mystieke Arabische poëzie en Itzel Medegico zingt zowel de mezzo-aria’s van Bach als Mexicaanse Semana Santa-liederen. Chetna Shani Seghal zingt Hindoeïstische bhavans en de vituoze ud-speler Haytham Safia speelt melodieën uit Galilea. Naast cello en orgel hoor je verder ook instrumenten als sitar en daf. Samen vertellen de zangers en het ensemble prachtige verhalen van verlies en wederopstanding. Een voorstelling als een goed gesprek, vol schoonheid en verzoening, en een verrijking van de paastraditie.

Over Arïanna schreef de pers: “Pareltje van culturele meerstemmigheid en dramaturgische gelaagdheid … overtreft alle verwachtingen” (Theaterkrant) “Zoals de liefde overal anders heet maar overal dezelfde is, zo geldt dat ook voor de muziek, bewijst deze Arïanna van World Opera Lab”. (NRC).

Bariton: Sinan Vural, Sopraan: Aylin Sezer, Mezzosopraan: Itzel Medegico, Zang & baglama: Shwan Sulaiman, Zang & dans: Vanessa Felter, Zang & sitar: Chetna Sahni Sehgal, Ud: Haytham Safia, Orgel: Wim Dijkstra, Cello: Tara Kumar, Viool: Emmy Storms, Klarinet: Vincent Martig
Licht: Bart van den Heuvel, Beeld: Neal Groot
Artistieke leiding & mise en scène: Miranda Lakerveld
Dialoogwandelingen: Be Connected