Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Vrije Geluiden Sessies vanuit het Beauforthuis

Pianoduo Scholtes & Janssens

zo 7 mrt '21 , 10:30 17:00

VPRO’s Vrije Geluiden is terug op de zondag. Elke zondagochtend opNPO2 Extra kijk je naar muzieksessies met binnen- en buitenlandse artietsten. De crew en artiesten beten het spits af met een opnamesessie in het Beauforthuis, waar ze met eenvoudige middelen de sfeer van onze zaal prachtig wisten vast te leggen. Kijk en luister naar pianoduo Scholtes & Janssen met Schuberts Fantasie in f.

Pianoduo Scholtes & Janssens speelt Fantasia in f-klein van Franz Schubert voor vier handen. Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo.Op de valreep schreef Franz Schubert in zijn laatste levensjaar (1828) nog een aantal grootse werken. Bijvoorbeeld de Fantasie in f voor piano vierhandig. Het is nu een van zijn meest gespeelde werken. Schubert heeft zijn fantasie opgedragen aan Caroline Esterhazy. Volgens ingewijden was hij heimelijk verliefd op haar, maar maakte door het leeftijdverschil en zijn zijn ziekte (syfilis) geen enkele kans. Lestari Scholtes en Gwylim Janssens besloten 17 jaar geleden een duo te vormen, met veel succes. Vanaf het begin reist Schuberts Fantasie al mee met het duo. Dit iconische stuk staat nu eindelijk op hun nieuwe cd. “We waren eindelijk dapper genoeg om de Fantasie op te nemen.” Scholtes en Janssens hebben de afgelopen jaren geleerd dat een goed duo niet zomaar ontstaat als je twee goede pianisten bij elkaar zet. “Elke noot die een beetje misplaatst is, elke zin als je niet samen ademt, elk akkoord dat niet goed in balans is, kan de uitvoering aantasten.”