Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Alternatieve Kerstnacht

LATEN WE DANSEN – Eric Vaarzon Morel en ELLE

do 24 dec '20 , 23:00 23:30

Kijk hier Terug onze Alternatieve Kersnachtconcert

en koop hier een symbolisch kaartje

Een intiem kerstnachtconcert met flamenco-muziek en dans.

Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel neemt met zangeres ELLE  een voorschot op de tijd dat we allemaal  weer gaan dansen en zingen. Conchita Boon is onverhoopt verhinderd.

“Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit de zuidelijke provincies van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, en de vele muzikale Indiase, Joodse, Noord-Afrikaanse- en Zuid-Amerikaanse invloeden”. 
Eric verbindt het verhaal van de flamenco met de bevolkingsgroepen die door de jaren heen rondom Zeist een thuis vonden, en zoekt zo de verbinding van Oost en West, de Oriënt in de Occident!

Om 12 uur luidt de klok en steekt iedereen, in de traditie van de Hernhutters, een kaars aan.

lees het interview met Eric Vaarzon Morel over het kerstnachtconcert

Voorbeelden van bevolkingsgroepen die naar de omgeving van Zeist trokken zijn; de marktkramers die hun nering konden slijten aan Napoleons troepen in Austerlitz, het kermisvolk, de muzikanten en scharenslijpers die zich rond 1930 in Beukbergen vestigde. De komst van de gastarbeiders (Eric leerde van Spaanse gastarbeiders de flamenco). De Hernhutters die in de 18e eeuw niet welkom waren in Moravië.  Rond 1980 verzorgden zij de eerste opvang voor deTamils. Vluchtelingen oa uit Syrië en Iritrea vonden in Zeist een thuis.

website Eric Vaarzon Morel