Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Live stream

Vincent Bijlo exclusief voor Beauforthuis

Kuchschermtijd - de oudejaarsconference van Vincent Bijlo & The Rossettis

wo 30 dec '20 , 20:15 20:45

€ 25 / 17,50

Klik hier terug naar deze voorstelling
en koop hier alsnog een symbolisch kaartje om de artiesten te steunen

In de eerste anderhalvemeteroudejaarsconference ooit kijken Vincent Bijlo & The Rossettis in liedjes en conferences terug op een jaar dat langer leek te duren dan zijn voorgangers. Het begon eigenlijk nog vrij gewoon. De derde Wereldoorlog stond weer eens op uitbreken om dat de VS een Iraanse generaal had omgelegd, de boeren waren woedend en er woedden bosbranden in Australië. Toen hoste corona met het carnaval Nederland binnen. Vanaf dat moment niesden we in onze elleboog, we wasten onze handen wel tien keer per dag, nog steeds in onschuld, dat wel. Want wat konden wij er aan doen? De intelligente lockdown was een feit, we zaten binnen slim te wezen. Heel af en toe gingen we even de straat op, voor een frisse neus. We kwamen er achter dat in het openbaar een wind laten de mensen minder schokte dan hoesten.

Vincent Bijlo in de Volkskrant over deze speciale conference

De handgelhandelaren, mondkapjesverkopers en kuchschermfabrikanten verdienden goudgeld terwijl de inkomsten van de artiesten opdroogden. Vincent Bijlo overwoog zelfs omscholing, hij wilde altijd al piloot worden. Hij dacht op die manier nog een graantje mee te pikken van de staatssteun aan KLM. Hij zag er uiteindelijk toch maar van af, er was een lange wachtlijst.

Inmiddels is het vaccin in aantocht, we maken ons op voor een knuffelende toekomst, waarin we behouden wat 2020 ons, ondanks alle ellende en verdriet, gebracht heeft. We zien elkaar, we luisteren naar elkaar en we zijn dichtbij.

30 december werd een avond om nooit te vergeten, de afsluiting van een jaar om nooit te vergeten.

We zongen de Horecablues, Ennio Morricone kwam tot leven en de dit jaar ontslapen Johny Nash wees ons de weg, met zijn klassieker I Can See Clearly Now.

The Rossettis bestaan uit: Mariska Reijmerink, zang, Sander Veeken, keyboards, Sophie de Rijk, viool en contrabas, Arthur Brrenkman, drums en percussie.

website Vincent Bijlo