Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drie – Thijs Nissen

De magie van het jazztrio op coronaproof-wijze

wo 2 dec '20 , 19:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 12,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Thijs Nissen – saxofoon, Matheus Nicolaiewsky – contrabas, Mitchell Damen – drums.

Een akoestisch optreden van vooraanstaande Nederlandse jazzmusici én jong talent op zoek naar de grenzeloze mogelijkheden van het spelen in trio.

Saxofonist Ben van den Dungen over Thijs Nissentrio

Het swingt zoals je tegenwoordig nog maar zelden een band van die leeftijd hoort swingen en ik sta telkens weer te kijken van het unieke repertoire dat ze uit het Great American Songbook opduikelen. Musici zoals je ze tegenwoordig nog maar zelden ziet, een absolute aanrader!

Saxofonist Thijs Nissen is een Venlose Rotterdammer. Zijn Trio gaat voor de keiharde swing uit de gloriedagen van de jazz, maar schuwt ook een lyrische ballad niet. Bekend repertoire, veelal in eigen arrangementen en aangevuld met originele composities van de bandleden, maar altijd in de traditie van hun helden, zoals Lester Young, Charlie Parker, Lee Konitz en Sonny Rollins.

Thijs studeerde in 2018 af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien speelt hij met zijn  Trio en organiseert hij allerlei activiteiten die erop zijn gericht swingende jazzmuziek bij (Rotterdamse) mensen voor het voetlicht te brengen.

website Thijs Nissen