Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toots Thielemans 100 jaar

eerbetoon van Mike del Ferro aan Toots

zo 17 apr '22 , 18:30 19:06

€22,50 / 17,50 incl. drankje

Toots Thielemans zou dit jaar 100 zijn geworden en pianist Mike del Ferro, die 10 jaar met hem heeft gespeeld, brengt hem een eerbetoon. Dit doet hij samen met mondharmonicaspeler Tollak Ollestad, die zelf ook met Toots optrad en die weer over Tollak zei: “ondanks de grote invloed van Stevie Wonder speelt Tollak echt zijn ‘eigen ding'”. Én met een fantastische ritmesectie die ook veel met Toots heeft opgetreden: bassist Frans van der Hoeven en drummer Roy Dackus.

Mik del Ferro speelde gedurende 10 jaar af en aan met Toots, overal in Europa, het Verre Oosten en het Caribisch gebied. Deze pakweg 150 concerten ervaart hij als het absolute hoogtepunt van zijn carrière.
Het programma bestaat uit repertoire dat Toots graag speelde en nieuw repertoire, in Toots’ geest. En natuurlijk gelardeerd met mooie anekdotes. 

De fenomenale Amerikaanse zanger en mondharmonicaspeler Tollak Ollestad speelde met o.m. Michael McDonald, Al Jarreau, Natalie Cole, Earth Wind and Fire en Andrea Bocelli.

Direct na het concert is er een korte Q&A sessie over Toots.