Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

André Manuel

Dreejklezoew

za 22 feb '20 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 18,50 / 13,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Zanger/cabaretier André Manuel is een verstokte Tukker, die het platteland verre boven de stad prefereert. Hoewel hij in haast ieder theater van Nederland heeft opgetreden met zijn cabaretprogramma’s, voelt hij zich diep in zijn hart een muzikant, verwant aan de blues en folk van Tom Waits, Captain Beefheart en Rory Gallagher.
Het was ook via de popmuziek dat hij in het cabaret terecht kwam.
In 1990 had hij zijn eerste cabaretvoorstelling ‘Ik wil een beest in bed’. En hij won met ‘Sleet’ (2003) de cabaretprijs Neerlands Hoop. Samen met o.m. Nathalie Baartman verzorgt hij sinds 2016 de Twentse Eindejaarsconference in het Willem WIlmink Theater (Enschede).
Als muzikant won hij, met de groep Krang, in 2000 de Zilveren Harp.

Inmiddels is Manuel toe aan zijn zestiende voorstelling, ‘Dreejklezoew’, waarin hij zich voordoet als een even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. De voorstelling gaat over een tocht dwars door Europa, op zoek naar de zeven hoofdzonden. Een perfecte combinatie van confronterende conferences en prachtige gitaarliedjes.

André Manuel: “We hebben ploeteraars nodig die nieuwe dingen maken waar niemand wat van snapt. Daaruit komt later iets wat begrijpelijker is voor meer mensen.”

meer over Dreejklezoew

website André Manuel